O nama

Društveno poduzeće
Hedona d.o.o.

Osnovano je 2013. godine, u sklopu projekta „Chocolateria Chris” – križevačka čokolaterija, od strane entuzijastične Udruge osoba s invaliditetom Križevci, na čijem je čelu gdin. Petar Gatarić.

Otvoreno zapošljavanje je osnova socijalne integracije, psihičkog i mentalnog zdravlja, dobrobiti i samoostvarenja svake osobe. Isto tako, mogućnost slobodnog odabira i prihvaćanje zaposlenja koje je adekvatno plaćeno i koje ima zadovoljavajuće radne uvjete, omogućuje da osoba s invaliditetom pridonosi društvu i zarađuje za život. (Članak 27. Povelje Ujedinjenih naroda o pravima osoba s invaliditetom).

U prosincu 2018. godine Ministarstvo rada i mirovinskog sustava donijelo je rješenje kojim je osnovana integrativna radionica Hedona, jedina u kojoj osoba s invaliditetom sudjeluje u kompletnom proizvodnom procesu. To znači da osoba s invaliditetom može raditi sve, ne samo pomoćne poslove kao u drugim integrativnim radionicama, poštujući visoke tehnološke, tehničke i higijenske uvjete vezane za ovu djelatnost.

Integrativna radionica je ustanova ili trgovačko društvo koje se osniva radi zapošljavanja osoba s invaliditetom kojima je nalazom i mišljenjem centra utvrđeno da se ne mogu zaposliti na otvorenom tržištu rada.

Hedona, grčka božica zadovoljstva, užitka i radosti

Hedona je svoju slatku priču započela u 60 kvadrata i sa 6 zaposlenih, od kojih su 4 djelatnika bila s invaliditetom. Ideje mijenjaju svijet, u našem slučaju, čine ga slađim i tolerantnijim. Mi ističemo i naglašavamo razvojne potencijale svojih djelatnika, a dobit koju društveno poduzeće ostvaruje, reinvestiramo upravo kroz njihovu edukaciju, razvoj i rast.

Danas Čokolaterija Hedona broji 39 zaposlenika, od kojih je 19 osoba s invaliditetom.

Temeljem raspisanog i provedenog javnog natječaja za dodjelu posebnih sredstava za razvoj novih tehnologija i poslovnih procesa u cilju zapošljavanja i održavanja zaposlenosti u zaštitnim radionicama (ZOSI), Hedoni d.o.o. su dodijeljena sredstva u ukupnom iznosu sufinanciranja od 3.250.000,00 kn za izgradnju ili širenje prostora integrativne radionice i ugradnje opreme i novih tehnologija, u cilju zapošljavanja i održavanja zaposlenosti osoba s invaliditetom. U većem proizvodnom pogonu, uz uvođenje tehnoloških inovacija, ubrzat ćemo proizvodni proces, povećati kapacitet uz zadržani visoki nivo kvalitete, te povećati zapošljavanje osoba s invaliditetom.

Svojim jedinstvenim pristupom poslovnim modelima i koncepcijom razvoja tvrtke sa svojim djelatnicima, Hedona d.o.o. se ističe na tržištu i s pravom nosi naziv HUMANO i društveno poduzeće.

Nagrada Razvojne banke Vijeća Europe (CEB) za socijalnu koheziju

Svojim inovativnim pristupom rješavanju socijalnih i društvenih izazova kroz usvojeni poslovni model, Hedona d.o.o. je odabrana među 84 prijavljena projekta i dobitnica je  Nagrade Razvojne banke Vijeća Europe (CEB) za socijalnu koheziju 2020.godine.

Ljubav, dobrota i čokolada, temelji su našeg poduzeća

Djelatnici Hedone društvenog poduzeća i integrativne radionice Križevci

Naša misija

Hedona d.o.o. je odgovor na izazov teškog zapošljavanja osoba s invaliditetom. Otvoreno zapošljavanje je osnova socijalne integracije, psihičkog i mentalnog zdravlja, dobrobiti i samoostvarenja svake osobe. Kvalitetan proizvod i autentičnost tvrtke, rezultat su ideje, koja je usvajanjem misije postala jedinstvena na našem tržištu.

Naša vizija

Naša vizija je ostvarenje naše misije dugoročno! Pozitivan poslovni trend, uz razvoj, rast i prepoznatljivost naših proizvoda sa društvenog, korporativnog i perceptivnog stajališta, uz kontinuirano zapošljavanje i educiranje zaposlenika. Hedonin poslovni model, usmjeren je prema kupcima, B2C i prema poslovnim korisnicima, B2B model.

Osnovna djelatnost

Osnovna djelatnost Hedone, društvenog poduzeća i integrativne radionice je ručna izrada čokolade i čokoladnih pralina, kao i izrada personaliziranih čokolada i pralina u razne svrhe.  Svoj rad obavljamo po najvišim standardima i nadzorom sa uspostavljenim sustavom sigurnosti hrane temeljenog na HACCP načelima.

Nova djelatnost Hedone pod nazivom E-printaj.me obuhvaća kompletnu izvedbu gotovog promotivnog materijala, Proizvod, Pakiranje, Print. Ovim korporativnim programom svojim poslovnim korisnicima nudimo cjelovito rješenje koje omogućuje izradu promo materijala na jednom mjestu i uz brzu isporuku istoga. Vrhunski opremljen pogon uz korištenje tiskarskih strojeva najnovije tehnologije omogućava nam apliciranje željenog dizajna na sve površine tehnikama UV tiska, graviranja, DTF tehnologije, kao i ponudu ekološki prihvatljive ambalaže, izradu platnenih torbi i vreća za sve svrhe, tekstilnih proizvoda iz kuhinjskog i ugostiteljskog asortimana, izradu zaštitnih i radnih pregača, sve što će vaš proizvod predstaviti kao prepoznatljiv brend. 

Da može biti slatko i zdravo, dokazali smo uvođenjem na tržište naših novih proizvoda, čokolade 100 g bez šećera Corina Gold, obogaćenu s 300 mg polifenola dobivenim iz koštica crnog grožđa, čistoće polifenola od najmanje 90 posto i kapsulama CardioPlus, dodatak prehrani, koje sadrže 300 mg polifenola, također dobivenim iz koštica crnog grožđa, čistoće najmanje 90 posto.

Krajem 2017. godine, Hedona je proširila svoju djelatnost i otvorila Choco bar, na slatku radost i užitak svojih djelatnika i grada Križevci. 

Osim u Choco baru, Hedonine ručno rađene čokolade i praline, personalizirane čokolade i ostale promotivne poklone, možete naći u Hedoninoj kućici u samom centru grada Križevci i ostalim prodajnim mjestima diljem Hrvatske.

Hedona je primjer dobre prakse, kojim promičemo socijalnu inkluziju osoba s invaliditetom kroz njihovu integraciju na tržište rada. 

Petar Gatarić, predsjednik Udruge osoba s invaliditetom Križevci

E-printaj.me

Iz vlastitog asortimana čokolaterskih i šivanih proizvoda, te ostale trgovačke robe, nudimo PROIZVOD, PAKIRANJE, PRINT.

TISKARA I ŠIVAONA, SVE ZA PROMOCIJU NA JEDNOM MJESTU!

Skip to content