O nama

Društveno poduzeće
Hedona d.o.o.

Osnovano je 2013. godine, u sklopu projekta „Chocolateria Chris” – križevačka čokolaterija, od strane entuzijastične Udruge osoba s invaliditetom  Križevci, na čijem je čelu gdin. Petar Gatarić.

Otvoreno zapošljavanje je osnova socijalne integracije, psihičkog i mentalnog zdravlja, dobrobiti i samoostvarenja svake osobe. Isto tako, mogućnost slobodnog odabira i prihvaćanje zaposlenja koje je adekvatno plaćeno i koje ima zadovoljavajuće radne uvjete, omogućuje da osoba s invaliditetom pridonosi društvu i zarađuje za život. (Članak 27. Povelje Ujedinjenih naroda o pravima osoba s invaliditetom).

U prosincu 2018. godine Ministarstvo rada i mirovinskog sustava donijelo je rješenje kojim je osnovana integrativna radionica Hedona, jedina u kojoj osoba s invaliditetom sudjeluje u kompletnom proizvodnom procesu.To znači da osoba s invaliditetom može raditi sve, ne samo pomoćne poslove kao u drugim integrativnim radionicama, poštujući visoke tehnološke, tehničke i higijenske uvjete vezane za ovu djelatnost.

Integrativna radionica je ustanova ili trgovačko društvo koje se osniva radi zapošljavanja osoba s invaliditetom kojima je nalazom i mišljenjem centra utvrđeno da se ne mogu zaposliti na otvorenom tržištu rada.

 

Hedona, grčka božica zadovoljstva, užitka i radosti

Hedona je svoju slatku priču započela u 60 kvadrata i sa 6 zaposlenih, od kojih su 4 djelatnika bila sa invaliditetom. Ideje mijenjaju svijet, u našem slučaju, čine ga slađim i tolerantnijim. Mi ističemo i naglašavamo razvojne potencijale svojih djelatnika, a dobit koju društveno poduzeće ostvaruje, reinvestiramo upravo kroz njihovu edukaciju, razvoj i rast.

Danas Čokolaterija Hedona broji 18 zaposlenika, od kojih je 9 osoba sa invaliditetom. Otvaranjem novog proizvodnog pogona i uvođenjem novih tehnoloških inovacija, ubrzat će se proizvodni proces, povećati kapacitet uz visoki nivo kvalitete, te povećati zapošljavanje. Svojim jedinstvenim pristupom poslovnim modelima i koncepcijom razvoja tvrtke sa svojim djelatnicima, ističe se na tržištu  i  sa pravom nosi naziv HUMANO i društveno poduzeće. 

Nagrada Razvojne banke Vijeća Europe (CEB) za socijalnu koheziju

Svojim inovativnim pristupom rješavanju socijalnih i društvenih izazova kroz usvojeni poslovni model, Hedona d.o.o. je odabrana među 84 prijavljena projekta i dobitnica je  Nagrade Razvojne banke Vijeća Europe (CEB) za socijalnu koheziju 2020.godine.

Ljubav, dobrota i čokolada, temelji su našeg poduzeća

Naša misija

Hedona d.o.o. je odgovor na izazov teškog zapošljavanja osoba s invaliditetom.  Otvoreno zapošljavanje je osnova  socijalne integracije, psihičkog i mentalnog zdravlja, dobrobiti i samoostvarenja svake osobe.  Kvalitetan proizvod i autentičnost tvrtke, rezultat su ideje, koja je usvajanjem misije postala jedinstvena na našem tržištu.

Naša vizija

Naša vizija je ostvarenje naše misije dugoročno! Pozitivan poslovni trend, uz razvoj, rast i prepoznatljivost naših proizvoda sa društvenog , korporativnog i perceptivnog stajališta, uz kontinuirano zapošljavanje i educiranje zaposlenika.  Hedonin poslovni model, usmjeren je prema kupcima i B2B model.

 

Osnovna djelatnost

Osnovna djelatnost Hedone, društvenog poduzeća i integrativne radionice je proizvodnja čokolade i čokoladnih pralina. Svoj rad obavljamo po najvišim standardima i nadzorom sa uspostavljenim sustavom sigurnosti hrane temeljenog na HACCP načelima.

Da može biti slatko i zdravo, dokazali smo uvođenjem na tržište  naših novih proizvoda, čokolade 100 g bez šećera Corina Gold, obogaćenu s 300 mg polifenola dobivenim iz koštica crnog grožđa, čistoće polifenola od najmanje 90 posto i kapsulama  CardioPlus, dodatak prehrani, koje sadrže 300 mg polifenola, također dobivenim iz koštica crnog grožđa, čistoće najmanje 90 posto.

Krajem 2017. godine, Hedona je proširila svoju djelatnost i otvorila Choco bar, na slatku radost i užitak svojih djelatnika i grada Križevci. 

Osim u Choco baru, Hedonine ručno rađene čokoladne proizvode možete naći u Prodajnom kiosku uz Choco bar, Hedoninoj kućici u samom centru grada Križevci i ostalim prodajnim mjestima diljem Hrvatske.

Hedona je primjer dobre prakse, kroz koji mi promičemo socijalnu inkluziju osoba s invaliditetom kroz njihovu integraciju na tržište rada. 

Petar Gatarić, predsjednik Udruge osoba s invaliditetom Križevci

Skip to content