O nama

Društveno poduzeće
Hedona d.o.o.

Osnovano je 2013. godine, u sklopu projekta „Chocolateria Chris” – križevačka čokolaterija, od strane entuzijastične Udruge osoba s invaliditetom Križevci, na čijem je čelu gdin. Petar Gatarić.

Otvoreno zapošljavanje je osnova socijalne integracije, psihičkog i mentalnog zdravlja, dobrobiti i samoostvarenja svake osobe. Isto tako, mogućnost slobodnog odabira i prihvaćanje zaposlenja koje je adekvatno plaćeno i koje ima zadovoljavajuće radne uvjete, omogućuje da osoba s invaliditetom pridonosi društvu i zarađuje za život. (Članak 27. Povelje Ujedinjenih naroda o pravima osoba s invaliditetom).

U prosincu 2018. godine Ministarstvo rada i mirovinskog sustava donijelo je rješenje kojim je osnovana integrativna radionica Hedona, jedina u kojoj osoba s invaliditetom sudjeluje u kompletnom proizvodnom procesu. To znači da osoba s invaliditetom može raditi sve, ne samo pomoćne poslove kao u drugim integrativnim radionicama, poštujući visoke tehnološke, tehničke i higijenske uvjete vezane za ovu djelatnost.

Integrativna radionica je ustanova ili trgovačko društvo koje se osniva radi zapošljavanja osoba s invaliditetom kojima je nalazom i mišljenjem centra utvrđeno da se ne mogu zaposliti na otvorenom tržištu rada.

Hedona, grčka božica zadovoljstva, užitka i radosti

Hedona je svoju slatku priču započela u 60 kvadrata i sa 6 zaposlenih, od kojih su 4 djelatnika bila s invaliditetom. Ideje mijenjaju svijet, u našem slučaju, čine ga slađim i tolerantnijim. Mi ističemo i naglašavamo razvojne potencijale svojih djelatnika, a dobit koju društveno poduzeće ostvaruje, reinvestiramo upravo kroz njihovu edukaciju, razvoj i rast.

Danas Čokolaterija Hedona broji 39 zaposlenika, od kojih je 19 osoba s invaliditetom.

Temeljem raspisanog i provedenog javnog natječaja za dodjelu posebnih sredstava za razvoj novih tehnologija i poslovnih procesa u cilju zapošljavanja i održavanja zaposlenosti u zaštitnim radionicama (ZOSI), Hedoni d.o.o. su dodijeljena sredstva u ukupnom iznosu sufinanciranja od 3.250.000,00 kn za izgradnju ili širenje prostora integrativne radionice i ugradnje opreme i novih tehnologija, u cilju zapošljavanja i održavanja zaposlenosti osoba s invaliditetom. U većem proizvodnom pogonu, uz uvođenje tehnoloških inovacija, ubrzat ćemo proizvodni proces, povećati kapacitet uz zadržani visoki nivo kvalitete, te povećati zapošljavanje osoba s invaliditetom.

Svojim jedinstvenim pristupom poslovnim modelima i koncepcijom razvoja tvrtke sa svojim djelatnicima, Hedona d.o.o. se ističe na tržištu i s pravom nosi naziv HUMANO i društveno poduzeće.

Nagrada Razvojne banke Vijeća Europe (CEB) za socijalnu koheziju

Svojim inovativnim pristupom rješavanju socijalnih i društvenih izazova kroz usvojeni poslovni model, Hedona d.o.o. je odabrana među 84 prijavljena projekta i dobitnica je  Nagrade Razvojne banke Vijeća Europe (CEB) za socijalnu koheziju 2020.godine.

Ljubav, dobrota i čokolada, temelji su našeg poduzeća

Djelatnici Hedone društvenog poduzeća i integrativne radionice Križevci

Naša misija

Hedona d.o.o. je odgovor na izazov teškog zapošljavanja osoba s invaliditetom. Otvoreno zapošljavanje je osnova socijalne integracije, psihičkog i mentalnog zdravlja, dobrobiti i samoostvarenja svake osobe. Kvalitetan proizvod i autentičnost tvrtke, rezultat su ideje, koja je usvajanjem misije postala jedinstvena na našem tržištu.

Naša vizija

Naša vizija je ostvarenje naše misije dugoročno! Pozitivan poslovni trend, uz razvoj, rast i prepoznatljivost naših proizvoda sa društvenog, korporativnog i perceptivnog stajališta, uz kontinuirano zapošljavanje i educiranje zaposlenika. Hedonin poslovni model, usmjeren je prema kupcima, B2C i prema poslovnim korisnicima, B2B model.

Osnovna djelatnost

Osnovna djelatnost Hedone, društvenog poduzeća i integrativne radionice je ručna proizvodnja čokolade i čokoladnih pralina. Svoj rad obavljamo po najvišim standardima i nadzorom sa uspostavljenim sustavom sigurnosti hrane temeljenog na HACCP načelima.

Nova djelatnost Hedone pod nazivom Hedona3P obuhvaća kompletnu izvedbu gotovog promotivnog materijala, Proizvod, Pakiranje, Print. Ovim korporativnim programom svojim poslovnim korisnicima nudimo cjelovito rješenje koje omogućuje izradu promo materijala na jednom mjestu i uz brzu isporuku istoga. Vrhunski opremljen pogon uz korištenje tiskarskih strojeva najnovije tehnologije omogućava nam apliciranje željenog dizajna na sve površine tehnikama UV tiska, graviranja, DTF tehnologije, kao i ponudu ekološki prihvatljive ambalaže, izradu platnenih torbi za sve svrhe, tekstilnih proizvoda i sve što će vaš proizvod predstaviti kao prepoznatljiv brend. 

Da može biti slatko i zdravo, dokazali smo uvođenjem na tržište naših novih proizvoda, čokolade 100 g bez šećera Corina Gold, obogaćenu s 300 mg polifenola dobivenim iz koštica crnog grožđa, čistoće polifenola od najmanje 90 posto i kapsulama CardioPlus, dodatak prehrani, koje sadrže 300 mg polifenola, također dobivenim iz koštica crnog grožđa, čistoće najmanje 90 posto.

Krajem 2017. godine, Hedona je proširila svoju djelatnost i otvorila Choco bar, na slatku radost i užitak svojih djelatnika i grada Križevci. 

Osim u Choco baru, Hedonine ručno rađene čokoladne proizvode i promotivne poklone, možete naći u Hedoninoj kućici u samom centru grada Križevci i ostalim prodajnim mjestima diljem Hrvatske.

Hedona je primjer dobre prakse, kojim promičemo socijalnu inkluziju osoba s invaliditetom kroz njihovu integraciju na tržište rada. 

Petar Gatarić, predsjednik Udruge osoba s invaliditetom Križevci

Hedona3P

Hedona3P program omogućuje cjelokupnu izradu promotivnog materijala na jednom mjestu uz brzu isporuku proizvoda, odabir željene ambalaže, te tisak u najnovijim tiskarskim tehnikama. Ekološki prihvatljiva ambalaža, izrada platnenih torbi i ostalih prigodnih pakiranja za sve vrste promo proizvoda.

hrCroatian
Skip to content