Udruga osoba s invaliditetom Križevci, kao ponosni osnivatelj Hedona d.o.o. društvenog poduzeća i integrativne radionice koje zapošljava osobe s invaliditetom, danas je na svečani način obilježila 9.rođendan ove svima nam poznate tvrtke poznate naširoko po svojim hedonističnim, ručno rađenim proizvodima, kao i otvorenje novog pogona.

Hedona je radno mjesto i dom predivnih poznanstava, mjesto prihvaćanja, razumijevanja i nove prilike. Osobe s invaliditetom na tržištu rada nemaju jednake šanse prilikom zaposlenja, stoga je osnutak ovakvog društvenog poduzeća prije 9 godina bio prijeko potreban, a svo ovo vrijeme je iznjedrio u pravu čokolateriju vještih djelatnika koji svojim radom osiguravaju vlastitu životnu egzistenciju, uz usavršavanje, dodatne edukacije i savjetovanje kada je potrebno.

Direktorica Hedone Alemka Lončar najavila je planove za širenje asortimana novim proizvodima za domaće i svjetsko tržište, a predstavnik Globalnog Instituta Optimizma Siniša Cmrk, poduzeću je dodijelio titulu Ambasadora Optimizma, kao prvom gospodarskom subjektu u RH.

Posebnu čast svojim odazivom na svečanost, upriličila nam je veleposlanica Švicarske Konfederacije, zemlje čokolade, Emilia Georgieva Regamey, počasna kuma svečanosti, koja je Hedoni poželjela sreću i uspjeh u radu, te naglasila važnost promicanja mogućnosti zapošljavanja i napredovanja osoba s invaliditetom na tržištu rada.

Zahvaljujemo svim gostima, predstavnicima Udruge osoba s invaliditetom Križevci, g.Petru Gatariću, idejnom začetniku i vizionaru,  predstavnicima grada Križevci, Koprivničko – križevačke županije, stranim veleposlanicima, predstavniku Globalnog Instituta Optimizma, optimističnom i nenadmašnom voditelju g. Siniši Cmrku i najveća hvala vodstvu i djelatnicima Hedone, oni su nositelji i glavni akteri ove uspješne priče.

Hvala domaćim medijima na prijenosu svečanosti i praćenju ovog sretnog događaja.

Posebice je važno istaknuti to da su radnici tvornice Hedona, osobe s intelektualnim poteškoćama, koji su pokazali da svakodnevno mogu sudjelovati u građanskim dužnostima i imati normalan radni odnos – rekao je Mario Rajn, gradonačelnik Križevaca.

Hedona je postala brand Križevaca i naše županije na što sam izuzetno ponosan. Želim vam svu sreću u daljnjem radu i dodatno pokažite zašto je Hedona došla do ove razine – rekao je Darko Koren, župan Koprivničko – križevačke županije.

Izvor

 

Skip to content