U želji da pomogne siromašnoj djeci Tanzanije, Kenije i Zanzibara koja se bore s malarijom, a školovanje im je nedosanjani san, profesor geografije odlučio je pokrenuti akciju za pomoć. Projekt “Afrika, možemo zajedno” započeo sam prije 6 godina, govori nam profesor geografije Dejan Nemčić (30) iz Zagreba. Javio se izravno pojedinim školama diljem Afrike gdje su ga uputili prema najpotrebitijima. Više desetaka škola ukazalo je na problem s malarijom zbog koje djeca umiru, te na nedostatak osnovnog školskog pribora. Danas u njegovom projektu sudjeluje 50 škola iz Hrvatske, a uključeni su svi učenici i profesori. Kroz projekt financira se kupnja cjepiva protiv malarije kao i prikupljanje olovaka, bojica, bilježnica i drugog potrošnog materijala.

Prije malo više od godinu dana prof. Dejan Nemčić dobio je definitivno najslađu ali svakako i jednu od najzanimljivijih poslovnih ponuda u karijeri. Dobio je priliku kreirati okus i izgled čokolade koja će nositi njegovo ime. Gospodin Petar Gatarić, inače predsjednik Udruge osoba s invaliditetom u Križevcima koja i je osnivač čokolaterije, predložio je profesoru ovaj divan projekt. Uprava Čokolaterije Hedone iz Križevaca tako je odlučila posvetiti čokoladu jednom profesoru.

Kako bi ova čokolada bila još posebnija, za vizualni identitet su se pobrinule dječje ruke, kreativnost djevojčice Eme Dujmović kojoj je tek deset godina, koja je osmislila i nacrtala dizajn za omot. Ema dolazi iz Samobora, pohađa OŠ Milana Langa u Bregani. Prof. Nemčić, Emu je upoznao 2022. god. kada je došao u Breganu, u Emin razred predavati o Africi.

3.travnja. 2023. godine baš na rođendan prof. Nemčića, čokolada je izašla na tržište i sada konačno možemo vidjeti, kupiti te probati njihovu čokoladu pod nazivom “Hakuna Matata” by Dejan Nemčić. Čokolada se može kupiti u Crotaste – Kuća hrvatske hrane, promotivno-prodajni centar, u dućanu Muzeja čokolade, te na web stranici Čokolaterije Hedona. Za početak dolazi u tri okusa: kava, mliječna čokolada sa cimetom i kardamomom te crna čokolada sa crvenim paprom.

Dva su Emina dizajna koje možete birati. Šarena žirafa i veseli slon u šarenim bojama afričkog kontinenta.

Hedonine ručno rađene čokolade Hakuna Matata uz #ljubavdobrotaičokolada nezaobilazan su poklon za svaku osobu kojoj poručujete „Život je lijep“!

Skip to content